FACEBOOK

2% спад за ГЕРБ след Магнитски: Алфа Рисърч

След обявяването на санкциите на САЩ по закона Магнитски заради корупция, вотът за ГЕРБ намалява с 2%, което е най-същественият му спад за толкова кратък период, посочват от Алфа Рисърч в коментар към последното си проучване.

Така ГЕРБ-СДС имат 20,3% подкрепа и скъсяват дистанцията с Има такъв народ (ИТН), които събират 18,2%. „Доскорошните управляващи губят позиции освен в София, вече и в областните градове“, отбелязват от Алфа.

Трета далеч назад е БСП с 14,4% заради демотивирания от вътрешнопартийните отношения електорат и появата на по-радикални леви партии, а Демократична България оформя челната четворка с 11,9%. ДПС има 9,9% подкрепа, а в следващия парламент изглежда, че влизат и Изправи се! Мутри вън! с 5,3%.

Българските патриоти (ВМРО, Воля и НФСБ) остават под бариерата за влизане с 3,4%. С 2,8% субсидия ще получава Възраждане. Новият Ляв съюз за чистя и свята република с участието на Жан Виденов има 1,8%, а Българско лято на обвиняемия бизнесмен Васил Божков – 1,1%.

Твърдо решилите да гласуват са с процент повече, отколкото през април – 53,2%, но мобилизацията по време на кампанията, вотът в чужбина и почивният летен сезон също могат да окажат влияние.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени