FACEBOOK

Слави оглави политическия рейтниг

Личният рейтинг на Слави Трифонов надхвътли този на всички останали лидери на парламентарно представените политически сили у нас, сочи посленото проучване на Маркет Линкс. Подкрепата за него е 41,6%. Втора в класацията е Мая Манолова, която събира 26,6%. Следвана е от съпредседятеля на Демократична България с 25,2%.

Премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ е едва на 4-0 място с 21,5%. Пета е соцлидерът Корнелия Нинова с 20%. Председателят на ДПС Мустава Карадайъ събира 11,8% подкрепа.

24,6% от гласуващите биха подкрепили ГЕРБ/СДС, 18,9% - БСП, 13% биха гласували за „Има такъв народ“, 8,5% - за ДПС, 7,6% - за „Демократична България“, 3,9% за „Изправи се! Мутри, вън!“, а 2,7% - за ВМРО, според изследването. 

Виждаме прогресивно отваряне на ножицата между ГЕРБ и БСП. Въпреки високото неодобрение на управлението към настоящия момент ГЕРБ успяват да мобилизират доста сериозна подкрепа. Докато БСП за пореден месец не успява да се позиционира като достатъчно смислена алтернатива на управлението, коментира социологът Добромир Живков. 

Според данните от проучването 59% от хората у нас няма да се ваксинират, а 39% смятат да го направят. 2% казват, че вече са се ваксинирали. 

В обществото има определен социален натиск за ваксиниране и част от гражданите го усещат. Едновременно с това те отказват да
го направят“, коментира Живков. Хората в големите градове и с по-високо образование показват по-голямо разбиране на ситуацията и съответно са по-склонни да се ваксинират. 

Оценката за справянето на правителството с епидемията се базира върху успеха на ваксинационната кампания. В този смисъл, 45% смятат, че правителството се проваля, 35% - че се справя, а 20% посочват нито едно от двете.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени