FACEBOOK

ИТН върна мандата си на Радев

Номинираната за премиер от Има такъв народ (ИТН) Антоанета Стефанова получи проучвателния мандат за съставяне на правителство, но както беше обявено, моментално го върна на президента Румен Радев. Обяснението е, че партията на Слави Трифонов няма мнозинство за съставяне на правителство и отказва да влиза в коалиции с партии от статуквото.

„Ние от партията ИТН ясно заявихме, че няма да влизаме в коалиция с нито една партия от статуквото. Спазваме своето обещание. За нас не е нормално създаването на безпринципна коалиция и затова връщаме мандата за съставяне на правителство”, заяви Стефанова.

„Разбирам и вашите мотиви, защото устойчиво и ефективно правителство не може да бъде създадено на базата на безпринципни договорки и не може да бъде ангажимент само на една партия”, подчерта в отговор Радев. „Обществото ни от години очаква НС да вземе конкретни решения за изсветляване на изборния процес. Не по-малко значима е устойчивостта в социалната и икономическа политика в условия на криза. В тази връзка са особено важни някои решения на българския парламент и те трябва да бъдат взети, независимо от процедурата по съставяне и излъчване на изпълнителна власт. В тази връзка трябва да потърсим баланс между процедурата по съставяне на правителство, законодателната дейност и важните срокови предизвикателства пред страната ни”, заяви президентът.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени