FACEBOOK

188 млн. лв. аванси за Автомагистрали без никаква работа

„Работата по почти всички проекти подхванати от Автомагистрали е доникъде”, заяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова по време на брифинг на тема Свлачища.

„За година и половина, след отпуснати 188 млн. лв. за аванси на подизпълнители, е укрепено едно единствено свлачище - това при Рилския манастир, което рекламно бе посетено няколко пъти от бившия премиер Бойко Борисов”, констатира тя.

„Никаква работа не се върши по останалите 83 обекта, за които са били предназначени целево средствата. Парите са отишли от държавното дружество

Автомагистрали при 25 фирми. Договорите по авансите приключват в края на годината, почти всички се очертава да не бъдат изпълнени”, изброти министърът.

Напомняме, че Автомагистрали се прочу с поредица от скандални сделки, които дори доведоха до свикване на специална комисия в 45-ото НС. Дружеството изпълнява проекти на стойност 4,9 млрд. лева, без реално да разполага с достатъчно техника и персонал за договори в такъв мащаб. От компанията така и не съумяха да предоставят цялата необходима документация за одит.

Още в края на м.г. стана ясно, че Автомагистрали "изпълнява" 7 договора на АПИ с 41 работници, които спечели без дори да е избрано в конкурентна среда и отворен търг, както изисква законът.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени