FACEBOOK

133 жилищни сгради в София се санират

68 жилищни сгради вече са санирани със средства от Националнатапрограмазаенергийна ефективност на територията на София. На други 30 сгради в момента се извършват строителни дейности, а 35 са в процедура за избор на изпълнител. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при посещение на обновения жилищен блок на бул. Европа 138 в район Люлин по покана на Съюза на слепите в България. На събитието присъстваха председателят на Съюза Васил Долапчиев и кметът на район Люлин Милко Младенов.

В този жилищен блок живеят хора със зрителни увреждания, построен е през 1984г. заедно с известното предприятие „Успех“, в което работят хора сувреждания. На блокът е направено конструктивно укрепване, положени са топлоизолация на фасадите и хидроизолация на покрива, обновени са стълбищата, подменена е дограмата, ремонтирани са системите за отопление и електричество.

Фандъкова пое ангажимент за изграждане на улица и нови тротоари в комплекса на хората със зрителни затруднения, както и детска площадка и обновяване на междублоковото пространство.

Многоетажни жилищни блокове се ремонтират и в районите „Искър“, „Подуяне“, „Надежда“, „Красно село“, „Студентски“ и др. В повечето квартали наред с обновяване на сградите се извършва и благоустрояване на градинките пред блока по програма „Зелена София“, която се финансира от бюджета на Столичната община.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени