FACEBOOK

100 нови детски градини, 16 нови училища в София, 76 млн. годишно за образованието

100 нови детски градини – първите от 30 години насам, и 16 нови училища – първите от 30 години насам, при това над 90% от тях не в центъра, а в кварталите на София бяха изградени от Столичната община за последното десетилетие.
Само тази година парите, които се отпускат за инвестиции в образованието са 76 млн. лв. По обем на средствата това е второто най-голямо перо в рекордния общински бюджет, като отстъпва само на транспорта и транспортната инфраструктура.

ВАЖНО ЗА НЕЗНАЕЩИТЕ И ДЕМОНСТРИРАЩИ ТОВА КАНДИДАТ – КМЕТОВЕ Е ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ СОФИЯ ОТГОВАРЯ ИМЕННО ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ИНФРАСТРУКТУРА, НЕ И ЗА ПО-ДОБРОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА ПРОСВЕТАТА, КОЕТО ОБЕЩАВАТ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ. НЕКА ДА ЗНАЯТ, ЧЕ ТО Е ЗАДАЧА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА.
ИНФОРМАЦИЯТА Е ПОЛЕЗНА, ЗАЩОТО СОФИЯНЦИТЕ НЕ СА ГЛУПАВИ – ТАЗИ ГОДИНА ГРАДЪТ НИ ПОСТИГНА РЕКОРДНИТЕ 51% ГРАЖДАНИ С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ, КОЕТО Е 11% РЪСТ СПРЯМО 2011 Г.

Полезно е също да се има предвид, че наред с вече построените до края на тази и до 15 септември следващата година ще бъдат завършени още 9 нови детски градини и още 8 нови училища – всичките извън рамките на центъра на милионния град.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени