FACEBOOK

½ млрд. за ден загуби ОПЕК, 50% от шистовите сондажи пред фалит

Ройтерс оцени на половин милиард долара за ден загубите, които си причиниха страните от петролния картел ОПЕК, воден от Саудитска Арабия с „ценовата война“, която започнаха с увеличаване на добива за превземане на пазарни дялове.

Според oilprice.com пък с фалит са заплашени поне 50% от компаниите за добив на шистов петрол, а американският падна най-много, докато кошницата на ОПЕК и руският Уралс, които уж се бият, бяха най-малко засегнати. По случайност вероятно, повечето шистови сонди са съсредоточени в щати, които твърдо покдкрепяха досега президента Тръмп и неговия курс в подкрепа на американската икономика, който даваше резултати през целия му мандат.

Това подхрани слуховете, че както истерията с коронавируса, така и борсовите лупинги може да са опит за манипулиране на вота за нов президент на САЩ през ноември. За седмица индексът Дау Джонс падна с немислимите 16%.
За това свидетелства и мнението, разпространявано от телевизията на милиардера и предварителен кандидат на демократите за президент Блумбърг в Щатите определение „енергиен Армагедон“ за случващото се, което налива още масло в огъня на без друго нервните до крайност пазари.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени