FACEBOOK

Ще предложим правителство на малцинството: Борисов

Ще предложим правителство на малцинството.

"Ниската избирателна активност притеснява всички, има усещане за пренасищане, за състезание между партиите. Всички партии се държат все едно предстоят избори, а не как да се направи правителство", заяви на консултациите при президента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Поясни, че предпредпоследните с предпоследните поставят условия и предварително чертаят линии как ще се движат мандатите.

"На практика няма как да се състави правителство. Избирателите на ГЕРБ не искат ГЕРБ да побеждава и да получават Денков, да получават експерти, не искат ГЕРБ да носи отговорността и пасивите, а друг да ни представлява. Ако нещо може да се случи е с първия мандат, няма как да се случи във втория и в третия. Ще положим още усилия, но вчера чухме ИТН, които казват, че с първия и втория не може.

Това предопределя отиването ни на избори. Съжалявам, това е реалността. Как можеше да се получи по-добре - да се мисли за 4-годишно управление, да се направят компромиси и от нас, и от всички останали. Само чувам заклинания и кой колко е велик", каза още Борисов.

"Носим си отговорността и ще предложим правителство на малцинството", заяви след консултациите Борисов.

Борисов допълни, че формацията ще предложи премиер от ГЕРБ. Това обаче няма да е той.
Лидерът на ГЕРБ обясни, че очаква подкрепа от всички, които не искат да се отива на нови избори.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени