FACEBOOK

Има сходство с ДПС по програмите: ГЕРБ-СДС

Има сходство в програмите на ГЕРБ-СДС и ДПС по отношение на основните приоритети за страната.

Има сходство в програмите на ГЕРБ-СДС и ДПС по отношение на основните приоритети за страната. Това коментираха от ГЕРБ-СДС след разговори за кабинет с първия мандат с Движението за права и свободи. Приоритетите, по които има съгласие, по думите на Деница Сачева от ГЕРБ са Шенген, еврозоната, икономически растеж, основан на инвестиции и ясни политики за пазара на труда и връзката му с образованието, както и модернизацията в отбраната, съдебната реформа и борбата с корупцията.

"Говорим за правителство, което е на споделената отговорност и документ, който евентуално ще предложим, ще бъде на този принцип - правителство на споделената отговорност по определени политики", заяви Деница Сачева.

Министър-председателят и председателят на парламента ще бъдат от ГЕРБ, заяви още Сачева.

Виждането е за четиригодишен мандат, допълни Рая Назарян от преговорния екип на ГЕРБ. Относно съдебната реформа и борбата с корупцията първата задача ще е определянето на правила и избор на членове на Комисията за защита на конкуренцията, както и нов закон за отнемане на незаконно придобито имущество, заяви Рая Назарян. Постигнато е съгласие, че за Закона за съдебната власт трябва да се изчака решението на Конституционния съд, необходим е и нов Наказателен кодекс, допълни тя.

Разговорите ще продължат с останалите парламентарно представени групи, които откликнат на поканата.

От Движението за прави и свободи в срещата участваха Йордан Цонев, Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Ертен Анисова, Байрам Байрам и Елван Гюркаш.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени