FACEBOOK

Шефът на ДКК: Нинова е оставила дружеството да работи в нарушение на закона. Прилича на саботаж

"Решенията за запълване на състава на борда на директорите се вземат от принципала – това е министърът. Идеята на министъра е да има пълна приемственост между старо и ново ръководство."

Това каза пред БНР новият изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) Венцислав Димитров.

Има опасност да се окаже, че всички решения, взети от предходния Съвет на директорите на ДКК са нищожни, предупреди той. Това се дължи на трайната практика на Върховния касационен съд, според която нищожността произтича от непълен състав на съвета.

Според Димитров "нищожни решения са вземани за избор на съвет на директорите, включително на дъщерните дружества – ВМЗ".

"Следва единственият извод, че предходният министър е оставил дружеството да работи в нарушение на закона."

Предходният изпълнителен директор г-жа Нитова сама е подписала нов договор със себе си, според който когато и както и да бъде освободена, трябва да ѝ се изплатят като обезщетение 6 заплати, посочи Димитров и нарече това "типичната форма на източване на дружеството". По думите му никой от предишните изпълнителни директори няма такава клауза в своя договор.

"За мен не е нищо от дружеството да излязат 6 заплати, и то мениджърски."

"Всичко това, което виждам до момента, говори единствено за саботаж в действията на предходното управление", коментира Венцислав Димитров в предаването "Преди всички".

Той отбеляза, че до края на седмицата всички компании трябва да бъдат със сменени бордове, те да бъдат вписани легитимно и оттук нататък "няма причина, поради която да ми бъде отказван достъп до смущаващите документи, свързани с дъщерните дружества".


Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени