FACEBOOK

Човек на ЦЦ оглави мега ВиК холдинга на държавата

Иван Иванов, който при доминацията на Цветан Цветанов и Андрей Иванов беше шеф на обичаната от всички столичани Софийска вода, а след това целият тамошен отбор беше преместен в ЧЕЗ, бордван тогава от Митко Каратиста, бе назначен да оглави държавния ВиК холдинг.

Капиталът на новата фирма е 1 млрд.лв. , които не е ясно за какво ще бъдат харчени, след като по-рано на друго държавно предприятие бяха налети половин милиард да поддържа язовирите, а ефектът от това не е дори нулев - казусът Студена показа, че е отрицателен. Българският ВиК холдинг е петото държавно дружество с подобни функции, което ще се занимава със състоянието на водния сектор, който е управляван в същото време и от дирекции в Министерството на регионалното развитие е благоустройството.

Свои управляващи фирми в същия бранш имат не само МРРБ, но и икономическото, и земеделското министерство. В Управителния съвет на новата фирма със съмнителна целесъобразност, който Иванов оглавява, шокиращо е присъствието на досегашния шеф на ВиК Шумен Илия Илиев - градът е на границата на водна трагедия като пернишката: също е с отдавна изпразнен и ненапълващ се язовир и с як режим в 21-и век.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени