FACEBOOK

Човек на Мая Манолова зове за протести до дупка въпреки коронавируса

Протестърът Никола Вапцаров, който е от обкръжението на Мая Манолова призовава за масови протести от ефира на комунистическата телевизия. „Протести до дупка! Трябва да излизаме!“, приканва Вапцаров.
В същото време Световната здравна организация призова абсолютно всички държави да вземат спешни и превантивни мерки против потенциално разпространяване на коронавируса. В Европа се отлагат десетки световни, европейски, национални и местни събития.

През последните 48 часа ситуацията в Европа напомня на ситуацията в Китай през януари. Самолетната компания Луфтханза намали полетите си с 50%, 7000 полета са отказани само за месец март! Италия отлага световното по ски и световно известният колоездачен тур Милано - Сан Ремо. Франция затваря училища и университети, очаква се тепърва превантивните мерки да спрат множество социални активности в Европа.

Категорично е доказано, COVID 19 се разпространява чрез социални контакти, при срещи и групови събирания. Избягването на тези активности е основното оръжие срещу вируса и предпазването от епидемия. Китай го доказа – според Гардиън през последните 2 дни в Китай има по-малко нови случаи отколкото извън Китай.

И докато това се случва, Никола Вапцаров приканва гражданите да се обединяват в протести. „Да излизаме!“, агитира той. Напълно в стила на комунистическите пропагандатори по време на кризата в Чернобил – нека манифестираме! Така комунистическият режим използваше хората, така и Никола Вапцаров – по стара фамилна традиция – иска да направи и сега. А че нашето здраве може да е застрашено, това не е важно за него.

Как се класифицира подстрекаването към действия, които могат да застрашат здравето на гражданите и сигурността на нацията? Държавна измяна?!

Неуспешната му кампания за издигне на Мая Манолова за кмет на София на последните избори и последните му изцепки явно потвърждават некадърността на този самопризван протестър.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени