FACEBOOK

Червената Мата Хари се връща на Позитано като директор, а си тръгна като секретарка

Новият административен директор на БСП - длъжност, която е иновация на председателя в сянка Калоян Методиев, е Ирена Борисова. Забавното е, че в червената централа почти не остана персонал, понеже Нинова е известна с неплащането на мизерните заплати на подчинените си. Което пък е и заради силно редуцираната субсидия след скандално ниските резултати на БСП на последните избори. Навремето Ирена си тръгна от Позитано 20 като секретарка на екслидера Станишев. Последната й месторабота пък беше на съветник на червения министър на земеделието и ексшеф на СИК-Шумен според Търговския регистър Иван Иванов, въпреки че и тя като него бъкел не разбира от аграрна политика. Което не й попречи да набута собствения си зет - застраховател, за шеф на Държавен фонд Земеделие, през който за 7-те месеца кабинет Петков - Нинова минаха 3,6 млрд.лв., предимно отишли за нови мерцедеси и ферарита на стоте зърнари - олигарсите, които вземат над 90% от парите в сектора. И в това отношение Промяна няма, даже Нинова включи и другото вице Асен Василев на трапезата за подялба на баницата.

На червената Мата Хари се приписва крилата фраза "за един мандат секретарство спестих само милион" при свалянето на Тройната коалиция - предишния й досег до властта. Колко са й останали сега след съветничеството и богатото раздаване на зърнарите и други олигарси - примерно поръчките за петролни доставки за ДФЗ, за които сме писали подробно, засега не е ясно. Но нищо чудно прокуратурата скоро да установи с точност.

Преди това Иренка, както я наричат близките, беше секретарка на фаворита на Кор. Нинова - Калоян Методиев, в "института" му Рего. Той се прочу като даде за априлските избори миналата година 3 дни преди вота 28% на БСП, а тя изкара 14% 72 часа по-късно, при това с хартиени бюлетини. На последващите 2 гласувания - през юли и през ноември, партията падна и под този резултат, като изгреба три последователни 102 годишни електорални дъна с кампаниите, изковани от политологичния и комуникационен гений на Методиев и дясната му ръка - Борисова.

За да получи милостта на Корнелия Нинова и нейния фаворит Калоян Методиев, Иренка се наложи да обърне гръб на най-добрата си приятелка Мая Манолова по изрично указание на червената лидерка. Обещаната като индулгенция позиция на шеф на граничната полиция за съпруга й обаче не е получена, което я кара да споделя сериозно разочарование от Корнелия, граничещо с нещо повече. Като кюстендилка - градът е на външна за ЕС граница на България, тя питае особен интерес към потоците, преминаващи през браздата от стоки - пари - стоки прим. Толкова по темата за борбата на кабинета Петков - Нинова за очистване на мафията от границата.

Предателството на Борисова към другия основен помощник в нейното и на семейството й благополучие Сергей Станишев датира от по-стари времена.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени