FACEBOOK

Ченгета пребиха двама погрешка вместо лихвари

Двама млади мъже от Русе твърдят, че са нападнати и бити от служители на дирекция „Борба с организираната престъпност“, предаде Nova. Полицейските действия станали погрешка докато се провеждала акция за залавяне на лихвар, уточниха от МВР, но отрекоха да е упражнено насилие. Самите потърпевши вече подадоха сигнал за инцидента.

Случката се разиграва в късен следобед на малка малка улица в центъра на Русе. През нея преминава специфичен спортен автомобил, в който пътуват Даниел Бенков и Ивайло Арсов. Внезапно на това кръстовище колата им е засечена от друг автомобил, от който изскачат мъже с качулки.

„Изкараха ни от колата, на земята. Издърпаха ни със сила“, каза Даниел. „Сложиха ни белезници и започнаха да ни налагат. Повтаряха ни да гледаме в земята“, допълни Ивайло.

Потърпевшите твърдят, че униформените били безцеремонни. Нанасяли удари по гърбовете и краката им. Когато открили личните им документи и разбрали, че не хората, които издирват, полицаите ги изпратили да си ходят, дори не се извинили.

За наличие на наранявания свидетелстват медицински документи от съдебен лекар. Младите мъже искат възмездие не само за физическите травми, а и защото били унижени. А потърпевшите искат служителите на реда да понесат последствията за действията си…

От пресцентъра на МВР съобщиха, че е настъпило объркване по време на специализирана акция на ГДБОП за задържане на лихвар, но отрекоха да е имало насилие. Назначена е вътрешна проверка. Часове преди този инцидент, но при операция на гранична полиция е задържа още един лихвар в село близо до Русе.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени