FACEBOOK

ЦИК изтегли номерата в бюлетината за вота

Ясни са номерата на партиите и коалициите в бюлетината на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април. Те бяха определени чрез жребий на ЦИК.

Първата позиция в списъка се падна на БСП. Веднага след нея с №2 са ГЕРБ-СДС. №3 е Възраждане. Има такъв народ (ИТН) на Слави Трифонов получи №4, а бившите му депутати Ива Митева и Любомир Каримски излизат с №8 в новата си коалиция Заедно. Бившата царска партия НДСВ е с №10.

Тандемът на Доброто (между Продължаваме промяната (ПП) и Демократична България (ДБ) получи №12. Следва ги ДПС с №13. След Сараите се нареди новата коалиция Левицата! с №14, следвана от Български възход (БВ) на Стефан Янев с №15.
Изтеглените номера са еднакви за всички РИК в страната и в чужбина.
След жребия на ЦИК от партиите обявиха, че са доволни от номерата, които им се паднаха в бюлетината.

От БСП заявиха, че “числото №1 говори само за себе си”. “Нека не разчитаме на социологията”, призова Борислав Гуцанов, след като Столетницата се срива при всяко ново проучване. За Томислав Дончев от ГЕРБ е важно “епохата на експерименти да приключи и страната да се управлява от професионалисти”.

Надежда Йорданова (още за нея тук!) от ДБ заяви, че обединението с ПП тръгва на изборите, за да ги спечели. Тя изрази убеденост, че Доброто ще бъде първа политическа сила.

“Падна ни се едно много хубаво число, то символизира началото и съвършенството”, коментира Сезгин Мехмед от ДПС. За Сараите стремеж е да бъдат част от управлението.

От ИТН подчертаха, че вярват на хората, които застават зад бюлетината. Бившият им депутат Каримански пък изтълкува числото 8 като “победа и единство до безкрая”.


Ето как изглежда бюлетината:
№1 - БСП
№2 - ГЕРБ-СДС
№3 - Възраждане
№4 - ИТН
№5 - Народна партия Истината и само истината
№6 - Коалиция Неутрална България
№7 - БНО
№8 - Заедно
№9 - БНС
№10 - НДСВ
№11 - КОД
№12 - ПП-ДБ
№13 - ДПС
№14 - Левицата!
№15 - БВ
№16 - МИР
№17 - Евролевица на Александър Томов
№18 - Български съюз Директна демокрация
№19 - Глас народен
№20 - Социалистическа партия Български път
№21 - Вън от ЕС и НАТО


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени