FACEBOOK

Фотоконкурс за 120 години от пускането на първия трамвай в София

Акцията е под надслов "Електротранспортът - вчера, днес и утре”

120 години от пускането на първия трамвай в София се навършват през 2021 година. За да отбележат юбилея, „Столичен електротранспорт” ЕАД заедно със Столична община организират фотоконкурс на тема „Електротранспортът - вчера, днес и утре”. Всеки професионален или любител фотограф може да се включи в него с авторски снимки. Не е задължително кадрите да са правени през периода на провеждане на конкурса. Но фотосите трябва да бъдат свързани с темата на конкурса. Крайният срок за участие е 12.00 ч. на 17 септември 2021 г. Снимките си, заедно с формуляр за регистрация и декларация за авторство (разпечатани, попълнени и сканирани) изпращайте на e-mail adv.eltrans@gmail.com или чрез лично съобщение на страницата на „Столичен електротранспорт” ЕАД във Фейсбук.  

 
Снимката победител ще се определи по броя събрани харесвания на страницата на „Столичен електротранспорт“ ЕАД във Фейсбук. За автора на снимката, събрала най-много гласове, ще има  награда. Жури ще определи носителите на първа, втора и трета награда. Най-добрите снимки ще станат част от пътуваща фотоизложба.
 
Ето и малко история:
На първи януари (по стар стил) от депо „Клокотница“ пет трамвайни коли тръгват по булевард „Мария Луиза“, прекосяват Лъвов мост и стигат до площад „Славейков“ 
Въпреки факта, че не всички софиянци са благоразположени към трамваите, през следващите месеци се пускат в движение все повече линии, а желанието на столичните управници да развиват този вид транспорт дава резултат. Постепенно мотрисите се превръщат в неразривна част от ежедневието на София и дълго време остават най-разпространения и ползван начин за придвижване. Така и до днес.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени