FACEBOOK

Фандъкова с 60% доверие в София, ГЕРБ и БСП се изравняват

Проведено в четвъртък, 18 октомври, експресно проучване в София със 193-ма участници, далеч над нормата за представителност и съобразено с демографските характеристики на населението в града, определя изненадващи резултати. Според анкетата на Авенир, въпреки скандалите от последните седмици, 60% от запитаните имат доверие на кмета Фандъкова.

Данните се различават от последните на Галъп, тъй като там регистрираното доверие е на национална база, където хората научават софийските новини от медиите, а тук става въпрос само за конкретните избиратели в столицата.

По-интересни са резултатите на ГЕРБ и БСП. Ако изборите бяха тази седмица, двете партии се изравняват с 33% от гласовете на софиянци. Което вероятно означава, че хората разбират добре разликите във функциите между общинския съвет, който определя парите и политиките в милионния град, и кмета, който ги изпълнява. Напомняме, че на последните местни избори Фандъкова събра значително по-висока подкрепа от управляващата партия.

Ден преди огласяването на репликата на Валери Симеонов за майките, Обединените патриоти, ако останат обединени, печелят 15% доверие от електората в София, но много висок резултат дават и Сините в различните им нюанси, ако се явят заедно – 12%.

На въпроса: бихте ли гласували за нова партия обаче, 47% са готови да подкрепят такава формация, ако тя им предложи адекватни политики, което решително би променило цялата картина и би измело от сцената някои играчи.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени