FACEBOOK

Фандъкова благодари на Вартан за даренията за неонатологиите и реставрацията на икони

„Благодарна съм на Силви Вартан за всичко, което прави за София и за грижите към децата ни. С дарения на г-жа Вартан в общинските АГ болници неонатологичните отделения са оборудвани с модерни апарати.

Също с лично дарение на Силви Вартан реставрирахме икони, които са изложени в Музея за история на София и в Драгалевския манастир. Обсъдихме два нови проекта – за реставрация на иконите в църквата Света Петка Самарджийска от 14-и век и за създаването на детска работилница към Музея за история на София. И двете вярваме, че с образование и с изкуство можем да променяме света, в който живеем към по-добро. Благодарна съм на г-жа Вартан за прекрасните думи за София и затова, че не забравя България и българския език.

Концертът й в София ще бъде на 19 април във Варна и на 21 април в София, НДК”,гласи съобщение на кмета Йорданка Фандъкова. Силви Вартан, чието многонационално арменско-унгарско-българско семейство е от София, е родена в Искрец, където родителите й са евакуирани заради англо-американските бомбардировки над столицата в края на Втората световна война.

Когато е малка, фамилията емигрира във Франция, където продуцирана от брат си тя започва кариера в шоубизнеса. Любовта й с местния Елвис – Джони Холидей, я изстрелва на върха с няколко хита и много светска слава. Двамата имат син Давид, който в момента е женен за дъщерята на най-богатия човек в Монако Пастор.

В Княжеството на богаташите Силви Вартан често организира благотворителни гали за България. В края на 90-те години тя осинови българско сираче на име Дарина. Любимото й място у нас е Драгалевският манастир.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени