FACEBOOK

Фандъкова: Тази година продължаваме изграждането на канализация на стойност 8 млн. лв.

24 млн. лева е инвестиционната програма на "Софийска вода" за изграждане и реконструкция на ВиК за 2018 г.

Тази година продължаваме израждането на канализация в "Горна баня", в м. "Сливница" в район "Люлин" и започваме в м. "Кръстова вада – запад" със средства от програмата ПУДОС. Благодаря на министър Димов и екипа на МОСВ, които подкрепиха тези проекти на София на стойност 8 млн. лв. Това каза кметът на София в рамките на конференцията "Новите инвестиции в екологичната инфраструктура".

Отделно 24 млн. лева е инвестиционната програма на "Софийска вода" за изграждане и реконструкция на ВиК за 2018 г. Продължава изграждането на канализация в кв. "Бенковски", кв. "Симеоново", кв. "Модерно предградие", кв. "Горубляне".

Предвижда се и реконструкция на ВиК в район "Красно село" по ул. "Георги Софийски", ул. "Яков Крайков" и локално платно на бул. "Ген. Е. Тотлебен". Изграждаме и реконструираме ВиК в район "Оборище" по ул. "Веслец", по ул. "Цар Симеон" и ул. "Екзарх Йосиф" и в район "Средец" по ул. "Георги Бенковски". В район "Сердика" реконструираме водопровод по ул. "Първа Българска армия".

"Допълнително 1,5 млн. лв. на година са заложени в новото споразумение със "Софийска вода", които да бъдат инвестирани по преценка на общината. Тази година съм поискала тези средства да се насочат към изграждане на колектора по ул. "Филип Кутев", изключително важно съоръжение за кварталите в района, които са презастроени, но не и облагородени" – посочи също кметът Фандъкова.

В периода 2009 г. – 2017 г. Столичната община изгради и реконструира 200 км ВиК мрежа, като са инвестирани 470 млн. лв. Отделно от това са инвестирани средства за отчуждаване, които се осигуряват от бюджета на общината.

През 2018 – 2019 г. се изготвя проект "Регионално прединвестиционно проучване" за изграждане на ВиК инфраструктура с финансиране по ОП "Околна среда". Очаква се проектите да бъдат на стойност около 400 млн.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени