FACEBOOK

Фандъкова: Промяната за София е единствено в развитието, в реалната работа

Йорданка Фандъковаза рекорден в историята на София четвърти мандат положи клетва пред областния управител, общинските съветници, кметовете на райони, кметове на кметства и гражданите като кмет на столицата.

Тя заяви: „Минахме през тежка кампания, в която се казаха много неща – и истини, и лъжи. Едно обещание обаче ни обединяваше и това е обещанието за промяна. Промяна не за един или за друг, а промяна за града. А промяната за София е единствено в развитието, в реалната работа. Защото промяната не е лозунг, а е посока и цел. За нея е нужна смелост и ясен поглед над злободневието, над дребните сметки, над евтината популярност. Промяната не е в позата, не е в обещанието, а е в решението. Именно решения са това, което очакват софиянци от нас – затова е техният глас и тяхното доверие.

С много от вас сме работили заедно, с други предстои. Това, на което всеки може да разчита е, че моята врата винаги ще е отворена за разговори, за идеи, за решения. Това, което няма да приема и няма да подкрепя, е популизъм и опити да се използва града, за да се решават партийни задачи. Бъдещето на София е по-важно от рейтинга, на която и да било партия, на която и да е персона. Казвам го и от позицията на човек, който 10 години е бил кмет – в историята на този град остават само решенията, останалото е суета, в която не трябва да позволим да се препъваме.“, каза още Фандъкова.

„Знам какво означава да си сбъркал, знам и какво означава да си бил прав, но ако не си намерил решение, ако не си преместил колелото напред, нищо от това че си бил няма да остане.Очаквам от новия общински съвет да се структурира бързо и да заработи с темпото, което гражданите очакват от нас. София няма време за губене в партийни боричкания и хаотични движения.
Ще предложа нови ресори – строителство, дигитализация и инвестиции, транспорт – това са големите мотори на промяната за София и начина да увеличим скоростта на развитие“, каза също Йорданка Фандъкова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени