FACEBOOK

Фандъкова: Няма проблем с водата

„Показателите за качество на питейната вода, доставяна на потребителите на територията на Столичната община са в норма, това показват данните от лабораторните изследвания на Софийска вода АД.

Не отговаря на истината разпространяваното анонимно съобщение в социалните мрежи, в което се твърди, че водата на София е с нарушено качество. Поискала съм от Софийска вода да публикува данните от лабораторните изследвания, които се правят при денонощния мониторинг на водата.

Възложила съм да бъдат взети допълнителни проби от различни точки от водопреносната мрежа и да се изследват по всички показатели за допълнително спокойствие на гражданите на София. Освен това всеки сигнал, който бъде получен, се предава за изследване в Лабораторно изследователския комплекс, който следи качеството на водата по целия ѝ път от язовирите Искър и Бели Искър до доставянето на потребителите.

Столичната община сигнализира компетентните институции за установяване на източника на анонимното невярно твърдение”, съобщи във ФБ кметът Фандъкова.

Може ли да се вярва на проверките на Софийска вода? Помним случая с Хасково, където първо твърдяха, че проблем няма, а после се оказа, че от ВиК са скрили информация от местния кмет и обществото.
На този фон за пореден път, сега заради „внезапно заболяване” на съдийката, се отложи делото срещу новите цени на Софийска вода.

Така то се шиканира вече 14 месеца. Процесът в Административния съд на София се води от ДКСМП заради ощетяване на гражданите и незаконно обогатяване на монополиста с 20 млн. лв. годишно. В България няма корупция!!!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени