FACEBOOK

Учители издирват фалшиви адреси на първокласници

Проверяват в НОИ, НАП, Търговския регистър и по домовете

Учители от елитни училища в София са тръгнали на лов за фалшиви адреси, вписани в документите за прием в първи клас, пише Монитор. Проверката се осъществява, както по домовете на място, така и през системите на НАП, НОИ и търговския регистър.

Това е положителна мярка, проверка на коректността на двете страни - обясни шефът на Регионалното управление по образование в София Ваня Кастрева и допълни, че друг е въпросът доколко може да бъде ефективна.

Именно поради съмнения в измами с адреси, миналата седмица стана ясно, че родители са сезирали прокуратурата. Шефката на Синдиката на българските учители Янка Такева обясни, че проверки на адресите се извършват във 2 СУ Акад. Емилиян Станев и 20 ОУ Тодор Минков. Практиката се прилага също така и в 133 СУ А. С. Пушкин, добави Кастрева.

19’ припомня, че от тази година Столичната община въведе единни критерии за прием в първи клас. Сред тях основна тежест има домашният адрес. Отделно се дават точки и за близост на местоработата на родителя до училището.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени