FACEBOOK

12 300 първокласници в София тази година

Родители се редят на опашка пред елитните училища

Около 12 300 са първокласниците в София тази година, обяви Виолета Дърмонева от регионалния инспекторат в столицата. Тя увери, че с колегите й помагат на училищата в организацията на приема в 1 клас и напомни, че е въведен единен график за класирането на децата.
И тази година в столицата има опашки за записване в най-желаните училища. Пред 133 СОУ в София вчера сутринта чакаха близо 100 родители. Те са направили списък още на 6 май, но на смени пазят ред и на опашката, предаде bTV.
Подаването на заявление за прием на първолаци в училището официално започна на 9 май. В учебното заведение има критерии, по които се събират точки за прием в първи клас, а по-преден входящ номер дава предимство при равен брой точки. „В 133-то училище тази година ще бъдат приети 102-ма първокласници в четири паралелки", каза директорката Даниела Борисова. По думите й е нормално родителите да искат да запишат децата си именно в нейното училище, защото то показва добри резултати на всички изпити.
Както 19’ вече писа в началото на април опашка от родители, баби и дядовци имаше и пред 51 СОУ Елисавета Багряна в София. Те чакаха цяло денонощие да запишат децата си в 1 клас.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени