FACEBOOK

Участието на ДПС беше неизбежно, те имат място в промените: Денков

„Подкрепата на ДПС е абсолютно необходима, за да може да се реализират конституционните промени, а те са важни. Трябваше да бъдат въвлечени в разговорите. Разговорът с ДПС беше неизбежен. Те влязоха конструктивно в него за сега. Успяха да имат своето положително въздействие. ДПС имат своето място там“, каза в предаването „120 минути“ премиерът Николай Денков.

„Мигрантите са ключови за Шенген и Австрия, който ни блокира. Еврото изисква фискална, финансова стабилност. Планът за възстановяване е насочен към икономическият преход. Но всички заедно, ако се реализират би придвижило българската икономика, бизнес и живота на хората напред. Около 500 мерки имаме в програмата на правителството за 18 месеца“, заяви Денков.

„Това е бюджетът на рестартирането на държавата. С този редовен бюджет всичко беше подредено. Имаме завишени социални плащания, имаме завишени политики с финансова подкрепа. Имаме средства за капиталови разходи“, добави той.

„Хърватия от 1 януари въведе еврото. Преди около месец излезе едно проучване, което показа, че 2/3 от хърватите са доволни от това, че е въведено еврото и подкрепят тази мярка. Тези, които са минали през процеса знаят, че той е полезен – спестявате средства при превалутиране, по-ниски са лихвите, по-лесно е да се прави бизнес, когато се работи с международни партньори. Има много ползи от въвеждането на еврото“, обясни премиерът.

„Хората се притесняват, защото не са сигурни дали ще има кой да ги защити срещу спекула, злоупотреби. Именно за това е важен опитът на Хърватия. Има няколко сравнително прости правила. Шест месеца преди това да се обявят цените и в двете валути, да има приложение, което да превалутира“, подчерта Денков.

Той коментира и случая в Стара Загора с обезобразеното 18-годишно момиче. „Всеки от нас трябва да си даде сметка за това каква е ролята му. Това е отвратително престъпление. За съжаление това не е първото и се притеснявам, че няма да е последното. От една страна са политиците и всеки от нас трябва да знае, че насилието, речта на омразата трябва да изчезнат от дискусията между нас. Този садизъм трябва веднага да бъде санкциониран. Законите трябва да бъдат прецезирани“, каза Денков.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени