FACEBOOK

Ужасът ремонт на НДК

Фоайетата, които са първата видима част от ремонта на част от НДК от Галчев инженеринг са ужасяващо направени. Евтината имитираща настилка, която незнайно защо замени стария скъп и вечен мрамор, е „положена” с две леви ръце. Пластмасовите первази, жълтеникави за разкош, по уникален начин се „бият”, както с настилката, така и с оставения по стените скъп стар камък. А на местата, където вместо ескалатори стигат стълби, „битката” е още по-грозна, понеже там при предишен ремонт пък бе поставен червеникав гранит. Новото неизвестно защо бяло покритие на конвекторите, които досега бяха алуминиеви и в кафявия цвят на старите – също с алуминиеви елоксирани покрития на колони, тавани и парапети.

И пак изглежда по-добре от гадните нови евтини окачени тавани, където са подменени, а осветителните тела за ферми и гаражи не са докрай положени. Вече показахме преди 2 дни и този ужас.

Напомняме, че противозаконно поръчката за ремонт на НДК беше спечелена с оферта от 19 млн. лв. 3 млн. над максимално обявената в документацията по търга от дружеството Галчев инженеринг ЕООД, безспорно свързано с фалиралите и завлекли хазната и банките с много милиони, както писахме вчера други фирми от групата – още едно основание да му бъде забранено изобщо участие в поръчката. Въпреки дадените 19 млн.лв., правителството наля в ремонта още 28 млн. лв. отгоре, добави 12 млн.лв. за охранителна система, която да бъде градена от нямащата нищо общо с тази работа строителна фирма.

При всички тези пари дори дългът само на едната от фирмите на Галчеви към НАП от над 1,6 млн.лв. така и не бе потърсен, нито бе събран преди обявения на 25.10.2017 г. – преди няма и месец фалит на дружеството.
Още документи по казуса очаквайте в следващите броеве на 19 минути другата седмица

Снимки: Vassil Tochev през Форум-КАБ


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени