FACEBOOK

Трябва да бъда зам.-шеф на СОС, настоява Б. Бонев

"Аз съм първият избран независим общински съветник от 17 години насам. Моята ОСНОВНА задача като представител на повече от 40 000 гласоподаватели е да работя за осъществяването на подкрепените от тях идеи. Те са единствените, пред които дължа отговори. Опитите на други мои политически опоненти да използват същите тези процедурни въпроси, за да станат по-харесвани от гражданите, нямат значение.

Основните причини да смятам, че трябва да бъда избран за зам.-председател на СОС са прости и логични и ги заявих преди началото дори на първото заседание:

⁃всеки, който е избран мажоритарно от повече от 40 000 гласоподаватели трябва да направи възможното, за да ги представлява максимално добре

⁃Зам.-председателското място ми дава възможност да участвам в Председателски съвет и да влияя върху определянето на дневния ред на СОС. Това НЕ Е израз на някаква си лична кариерна амбиция!

⁃Участието ми в Председателския съвет ще гарантира на моите избиратели, че постигнатите компромиси между политическите групи се базират на аргументи, а не са плод да политически съглашения.

Да бъда зам.-председател не е привилегия. Всички партии в съвета така или иначе имат зам.-председател. В момента аз съм единственият изключен и не мога да влияя на дневния ред на СОС.
Надявам се, че политическите групи в СОС ще подкрепят моята кандидатура, когато тя бъде предложена за гласуване.

Това е единственият начин да докажат, че политиката не е клуб за избрани, а е демократичен начин за решаване на въпросите, включени в дневния ред на обществото. Така се дава път на гражданското общество, а това има особено значение, когато се овластява вот по - голям от парламентарно представени партии. Гласът на гражданите ще намери своята тежест и мисля, че така демокрацията печели за сметка на партийността", заяви независимият общински съветник Борис Бонев.

Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени