FACEBOOK

Тестват камерите за контрол на бус лентите, не са обозначени

Новите камери за контрол по буслентите - обособените трасета за движение на градския транспорт, които бяха купени от Столичната община, вече се монтират и се тестват. От края на месеца автомобилите, които се движат неправомерно по бус лентите или трамвайните трасета в София ще бъдат снимани и ще бъдат санкционирани.

Важно е да се знае, че тези камери НЕ са обозначени – поставени са на стълбове, на светофари, така че да обхващат възможно най-дълги прави отсечки от булевардите. Това означава, че целта не е избягване на инциденти, а събиране на пари от глоби, което определено е скандално.

40 камери са разположени по бул. Цариградско шосе, Сливница, Ген. Д. Николаев, България, Ал. Малинов, Христо и Евлоги Георгиеви, Константин Величков, Арсеналски, ул. Граф Игнатиев и други пътни артерии, по които има обособени трасета за градския транспорт.
Снимките на нарушителите ще бъдат изпращани на Пътната полиция, която ще налага глоби на водачите, достигащи до 400 лв..

Бус лентите в София са отделени от другите платна с жълта лента и имат надписи BUS.
София е един от много малкото градове в Европа, където бус-лентите не се използват от таксита, което значително би улеснило движението. На повечето места, особено в зоните, където колите на градския транспорт трябва да извършат ляв завой, а преди това да се престроят, заради недомислия се създават ежедневно, ежечасно и ежеминутно сериозни кофликтни ситуации.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени