FACEBOOK

Теодора Овчарова: от келнерка до международничка на БСП

Избраната през уикенда, заедно с татко си – ексминистър Румен Овчаров, за член на онова, което беше ЦК на БКП, а сега е НС на БСП Теодора Овчарова за първи път се прочу като келнерка. Тя сервираше на партито на Партията, която на 15 август 2005 г. отпразнува сформирането на правителството на Станишев в ресторанта, където тя сервираше – Старо Скопие – кръчме до спирка Овча купел в София. Тогава, по признания на баща си, тя е малолетна, което прави работата на министерската щерка незаконна.

Днес тя е в международния отдел на Позитано, откъдето тръгна кариерата на експремиера и днешен шеф на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, на ексминистъра на външните работи и сегашен заместник-председател на парламента Кристиан Вигенин и на други висши кадри.

Явно заплатата на Позитано, макар и четирицифрена, не достига, защото Овчарова работи и като сътрудник на евродепутата Петър Витанов. Сигурно случайно съвпадение е, че и двамата получиха изненадващо много гласове при избора на нов ЦК/НС на конгреса на БСП.
При родители пенсионери, семейство Овчарови се сдоби с огромно имение в Софийско и 2 морски апартамента. Както Теодора обаче обяснявала, „един ни беше тесен и татко веднага взе втори”. Квартирите са в съседство с къщата на друг министър от кабинета Виденов – Младен Червеняков.

Откъде пари у пенсионер за такива покупки, би попитал някой негов събрат по съдба? Овчаров последно беше назначен от премиера Борисов за представител на държавата в Лукойл, но това беше отдавна и вече не е.

Което не му пречи, наред с имотните придобивки, да вземе и да подкара първото в София Ауди Q7 V12, 6000 кубика. То не само, че струва над 200 000 лв., ами и гълта гориво поне за една голяма пенсия на месец.

Същата история с коли и имоти има и при Цветан Цветанов. С Овчаров имат и още едно съвпадение – дъщери в банки. Яна Овчарова беше в ББР, а сега е в частна кредитна институция.

В държавната работеше като одобряваща онези фамозни кредити, каквито взеха ред олигарси, включително роднини на Овчарови.
Но това вече е тема на друг портрет, който ще направим скоро: Морски бриз за милиони от остров Ман.




Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени