FACEBOOK

С грандиозно аудиовизуално шоу ще отпразнуваме деня на софия

С грандиозно аудиовизуално шоу ще отпразнуваме Деня на София
Визията и 3D мапингът на „София градски вибрации – 140 удара в минута“ са дело на Весела Данчева и екип от Компот Колектив – автори на едни от най-представителните съвременни анимации за България.

Сценарист на дикторския текст е Йоанна Елми – един от първите стипендианти на Национална стипендия „С усилия към звездите“, а гласът зад кадър е на младия актьор Мартин Димитров. Визуалното шоу по време на концерта ще бъде създадено от Лора Шопова.

„Желанието ни беше да намерим обща алегория между празника на София и 140-та годишнина от обявяването й за столица.

Затова се спряхме на едно сърце, на „пулс 140“ – усещане за приповдигнатост и радост.

Именно артистите са сърцето на един град – хората, които непрекъснато са развълнувани от нещо, творят, будни са и имат позиция.

Това е нашата сила и състояние на младостта – неспирно търсене и движение, пълно с вяра, надежда и любов. Избрахме си абстрактни форми, дори наивистични, но базирани на историята и на спомените, това което винаги ще ни свързва със София, където и да сме, гледайки напред“, каза Ина Кънчева, продуцент на спектакъла.

Спектакълът е посветен на деня на София и 140-та годишнина на града като столица на България и ще започне в 20:30 на 17 септември на площад „Княз Александър I“.

Поканата е за всички граждани и гости на столицата, а входът за събитието е свободен.

Събитието се организира от Столична община и фондация „Културни перспективи“ в партньорство с Министерство на образованието и науката в рамките на Международния конкурс за млади учени EUCYS 2019.

Проектът е част от КУЛТУРАМА – фестивал на фондация „Културни перспективи“.

Повече за „София градски вибрации – 140 удара в минута“ ВИЖТЕ ТУК!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени