FACEBOOK

Кметът: Фирмите за чистотата на София няма да бъдат класирани преди изборите

Вчера в 17 ч. изтича срокът за подаване на документите за конкурса за сметоизвозване в София и тогава ще стане ясно колко и кои фирми ще участват в него. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по повод твърденията на кандидата за кмет Мая Манолова, че конкурсите за чистотата се организират година, преди да се изтекли действащите договори, съобщи БНР.

Фандъкова беше категорична, че няма да допусне градът да бъде вкаран в криза с боклука и призова да бъде сезирана при всякакви съмнения относно честността на конкурса.

„Разбирам много добре от какво се притесняват фирмите - от това, че заложихме много по-тежки условия за тях в интерес на чистотата на града. Очаквам не по-малко от два месеца Комисията да работи по преглеждането на документите преди да се вземе каквото и да било решение. Преди изборите не се очаква да бъдат класирани фирмите“, каза тя.

По повод появилите се в някои медии компромати за кандидати за кметове Йорданка Фандъкова коментира:

„За мен винаги е било абсолютно недопустимо да се тръгва в това състезание с компромати, защото компроматите винаги се обръщат срещу тези, които ги лансират и които ги предоставят“.

Снимка: Dnes.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени