FACEBOOK

С връщане на 12 дка гора в Борисовата градина стартира възстановяването на къпалнята Мария Луиза, разчитват и Веселото село

София си  върна 12 дка на Борисовата градина за обществено ползване. „Благодарение на общите ни усилия с главния архитект Здравков и Трайчо Трайков - кмет на район Средец“ приобщаваме 12 000 кв. м до къпалнята Мария Луиза  с гаранцията, че стават част от лесопарка, без възможност за никакво ново строителство.

Една от първите задачи, когато започнахме подготовката за изработване на подробен план на Борисовата градина, беше да изчистим всички въпроси по собствеността на имотите.

Направихме подробен правен анализ на цялата територия и след това кметовете на районите, на чиято територия попадат, имаха задачата да ги актуват като общински.


Така стана ясно, че тези 12 дка не са били обект на апорта, направен за къпалнята Мария Луиза и дружеството-собственик върна оградата по имотните си граници.

В последната година бяха възстановени и строителните книжа на къпалнята Мария Луиза, което стартира процеса по възстановяването й.

По мое искане в последните години издадохме актове за публична общинска собственост на още три имота, които в миналото са били дадени за управление на общински търговски дружества.

През октомври ще разчистим и терена на Веселото село от незаконните постройки, и той също ще бъде върнат на Борисовата градина”, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени