FACEBOOK

Създават регистър на търговците на горива

Всички легални търговски обекти, които продават горива, ще се вписват безплатно в специален регистър. Това приеха депутатите, които обсъждат на второ четене спорния Закон за горивата, който предизвика недоволство и раздели едрия и дребния бизнес, предаде БНР. Депутатът от "Обединените патриоти" Емил Димитров поясни за кои обекти ще важи безплатната регистрация:

"В малките населени места има обекти, за които тези 20 000 бяха много. В момента няма никаква административна или финансова тежест. Регистрацията ще бъде безплатна. 400 000 обекта са регистрирани. Благодарение на това, че ние конкретизирахме кои са земеделски с всичките изисквания, те се обособиха като обекти. Конкретизирахме и кои да са обектите, така наречените ведомствени, вътрешни обекти.

Това са строители, миньори, преработватели на отпадъци, транспортни фирми, концесионерски обекти. Всички легални обекти, които търгуват с горива в България, ще бъдат вписвани безплатно, без банкова гаранция. Тя беше 200 000, падна на 20 000, сега е нула. Всички могат да се регистрират, легални, в момента, в който поискат.

Проблем остава за едни обекти, които не са нито земеделски, защото е ясно кои са земеделски, нито са вътрешни, а до този момент не са решили да се регистрират. Те ще имат проблем, защото може би никога през живота си не са били регистрирани и сега има дълга процедура".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени