FACEBOOK

Съдът прекрати делото срещу Арабаджиеви, върна го на прокурорите

Специализираният съд прекрати делото срещу хотелиерите Ветко и Маринела Арабаджиеви и го върна на прокуратурата. Освен това, измени мерките им за неотклонение от "задържане под стража" в "домашен арест".

За Маринела Арабаджиева бе разпоредено незабавно изпълнение. Ветко Арабаджиев ще изчака задържан решението на апелативния спецсъд, предаде NOVA. Тя трябва да излезе незабавно на свобода, а съпругът ѝ трябва да изчака решението на горната инстанция.

Решението на спецсъда дойде след целодневно заседание, препирни и редица искания от защитата и прокуратурата.

Един от мотивите съдът да върне делото на прокуратурата е проблем с европейската заповед за арест на Вълчо Арабаджиев. За него нямало разрешение да бъде екстрадиран от Испания за данъчни престъпления.

Така според съда на Арабаджиев трябва да бъде повдигнато наново обвинение за данъчни престъпления, тъй като само преди дни дошло такова разрешение от Испания.
"Прокуратурата каза, че ще протестира, както и част от адвокатите ще обжалват мерките. Считам, че гаранция 500 000 лева е прекомерно голяма за моя клиент. Почти две години той е с тази гаранция, не се е укривал. За втори път съдът се произнася, че са допуснати процесуално нарушения от държавното обвинение", обясни адвокатът на Вълчо Арабаджиев-младши Мариана Тодорова.

Арабаджиеви се включиха в съдебното заседание по скайп от столична болница.

Разследването срещу семейството започна преди 2 г., но едва през март 2019 г. съпрузите бяха задържани в дома на Георги Семерджиев в Кабрера де Мар близо до Барселона и екстрадирани по-късно в България. КПКОНПИ наложи запори на имуществото им за над 300 млн.лв.

Източник: Vesti.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени