FACEBOOK

5000 души със забавени заплати след удара по Арабаджиеви

Служители на хотел на Ветко и Маринела Арабаджиеви твърдят, че са останали без заплати. Напомняме, че 5000 души работят за най-голямата хотелска група в България с 15 000 легла. В сутрешния блок на NOVA телевизия, чрез директна връзка от морски курорт, рецепционистка и човек от поддръжката на един от хотелите, собственост на семейството, се оплакаха от невъзможността да се приберат в родния Благоевград.

Пред камерите те заявиха, че парите трябвало да им бъдат изплатени между 10 и 15-то число, но това не се случило. Твърденията на работниците са, че не са получили възнаграждение в очаквания срок.

Водещият Виктор Николаев и колежката му Аделина Радева потърсиха за коментар Директора ПР и комуникации на Виктория Туристик (компанията, менажираща хотела) и говорител на семейство Арабаджиеви Ангелина Ангелова в ефира на Nova. Тя отбеляза, че всички заплати са били изплащани в срок за месеците май, юни и юли – без закъснение.

Относно августовските задължения, тя припомни информация от средата на август за задържането на трима души в Бургас и сумата от 500 хил. лева, открита в тях в средата на август. Пиарът уточни, че сумата е била предвидена за изплащане на месечните възнаграждения на сезонните работици и фирмата официално е пуснала молба и нужните документи, за да могат парите да бъдат върнати от компетентните органи във възмножно най-кратки срокове и заплатите да стигнат до хората.

Част от закъсняващите месечни възнаграждения дори вече се изплащат предсрочно и първите заплати към сезонни работници са били получени още в петък със собствените усилия на компанията. Говорителката подчерта, че до дни всички работници ще получат парите си.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени