FACEBOOK

Соф кънект е класиран на първо място с 86,12 точки, съобщи Желязков

За концесионер на гражданско летище София за обществено ползване съм избрал консорциум „Соф кънект“ с летищен оператор Мюнхен. Това съобщи на брифинг министърът на транспорта, информационните технологии и съобщения Росен Желязков, предаде Фокус.

„Той е класиран на първо място с 86,12 точки. На второ място е класиран участника консорциум между Еърпорт дьо Пари и Тафхваламаръ холдинг с 80,31 точки. На трето място е класиран участника „Фрапорт България ЕАД“ с 80,19 точки. На четвърто място участника консорциум „Витоша“ с 78,42 точки и на пето място е „ССБ София еърпорт Джей ви“, обясни той.

Министърът поясни, че всички участници на 9-ти май бяха допуснати до участие.

„В продължение на 90 дни комисията за разглеждане и оценка на офертите разгледа и обсъди офертите на участниците. Бяха изискани допълнителни разяснения в процеса и петимата участници дадоха уточнения във връзка със зададените въпроси“, допълни той. Той припомни, че процедурата за летище София е започнала с решение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщения от 2 юли 2018 година. В хода на процедурата са зададени 3 300 въпроса, на които са дадени съответните и като брой и като качество отговори.

„В процедурата от началото до края сме подпомагани както като подготовка, така и като компетенции от световна банка със сътрудничеството на Европейска банка за възстановяване и развитие. Респективно от подразделението на Световна банка – международната финансова кооперация“, каза министърът. Желязков подчерта, че оферти в процедурите са подадени от петима участници.

„Всеки от тях е със значителен опит и необходимата професионална репутация. На открито заседание в присъствието на кандидатите и медиите бяха отворени обвързващите предложения на кандидатите. А кандидатите са консорциум „Витоша“ с летищен оператор Манчестър еърпорт груп, консорциум „Соф кънект“ с летищен оператор Мюнхен, консорциум „ССБ София еърпорт Джей ви“ с летищен оператор Копенхаген, „Фрапорт България ЕАД“ и консорциум между Еърпорт дьо Пари и Тафхваламаръ холдинг“, допълни той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени