FACEBOOK

София ремонтира пътищата към Витоша, откри 3 нови спортни площадки в планината

Чудесните дни на циганското лято водят много хора в планината. Силно нарушените доскоро транспортни връзки със Златните мостове, х. Момина скала, х. Кумата и Игликина поляна вече са рехабилитирани. Столичната община ги ремонтира преди зимния сезон през последния месец.

Отсечката до Златните мостове е със запълнени дупки, на места настилката е с изцяло презалети с асфалт участъци. Пътните връзки до х. Момина скала и до х. Кумата бяха в много тежко състояние и силно компрометирани, като по тях трудно преминаваха дори високопроходими автомобили.

Сега тези шосета са с пренаредени в проблемните участъци павета и с извършена максимално възможно за условията рехабилитация. Рехабилитирано е и отклонението до Игликина поляна, където са оформени и десетина паркоместа, за да могат хората в неравностойно положение да се придвижват с автомобилите си до новооткритите този уикенд спортни площадки и така престоят им в планината да е много по-комфортен.

Те са общо 3 на брой и са други общинска инвестиция. Част са от инициативите по програмата София – европейска столица на спорта 2018.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени