FACEBOOK

София и Слънчев бряг са топдестинациите на България за Трип Адвайзър

Най-голямата световна платформа за туризъм Трип Адвайзър подреди своята годишна класация на българските дестинации на базата на мненията, написани в нея от 30 000 гости от страната и чужбина. Не е изненада, че София, която бележи удивителен ръст на туристопотока през последните няколко години оглавява ранглистата.

Ситибрейковете са новата европейска мода, която измества традиционните морски ваканции, а българската столица бързо се развива като атрактивно място за неколкодневните екскурзии, благодарение както на лоу-кост авиокомпаниите, така на вече над 5000 апартамента под наем по различните системи за настаняване в реални домове, а също и с луксозните си хотели.

Въпреки всичкия негатив, Слънчев бряг е втори в подреждането в допитването до наши и международни туристи. Най-големият ни курорт изпреварва морската столица Варна, която предлага комбинация на градски и рекреативен отдих. Фактът, че крайбрежните ни курорти заемат призови позиции е показателен, че този тип туризъм продължава да се радва на популярност и одобрение.

Европейската столица на културата Пловдив е на четвърто място. Световната ни скидестинация Банско е на пета позиция. В десетката са още 4 морски дестинации: Созопол, Св.Влас, Несебър, Бургас и – изненадващо – Поморие е 11-а, следвани от още крайбрежни: Златни пясъци, Балчик, Приморско. Шокираща на пръв поглед е седмата позиция на Перник, но тя е обяснима с придобилия голяма слава през последните години кукерски фест Сурва.

Чак 20-а е спастолицата Велинград, Сандански е едва 29-и, Сапарева баня е 36-а – има какво да се работи по рекламата на балнеотуризма ни. Незавидното 38-о място е на Албена е показателно, че комплексът е в голяма имиджова криза. Лош маркетинг показва едва 49-ото място на столицата на розите Казанлък, където е и уникалната тракийска гробница – част от Световното наследство на ЮНЕСКО.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени