FACEBOOK

Да изчистим България заедно ни освободи от 13 700 сметища

През 2019 г. най-мащабната национална доброволческа инициатива – Да изчистим България заедно, разширява обхвата си с нови възможности за подобряване на средата, в която живеем.

На 14 септември доброволците от цялата страна ще могат не просто да почистят замърсените зони, но и да инициират други добри дела, като обновят детски площадки и градинки, спасят унищожени гори или засадят нови, ремонтират туристически табели и заслони, боядисат пейки и дадат други добри примери, с които да направят България не само по-чиста, но и по-красива.

След като през 2018 г. отбеляза рекордна активност от самия си старт и за пореден път отреди водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за природата, тази година Да изчистим България заедно ще даде старт на Световния ден на почистването 2019.

По време на националната среща на партньорите на кампанията тя отбеляза, че миналата година в инициативата са взели участие 159 държави и са събрани 90 000 тона боклук, което се равнява на 200 напълно заредени самолета „Боинг 747“.

За втора година, в рамките на срещата, bTV Media Group отличи 50 от най-резултатните и лоялни партньори на кампанията Да изчистим България заедно, сред които национални и регионални институции, бизнес организации и изявени доброволци. В присъствието на водещите на събитието Антон Хекимян, Александра Кръстева, Флорина Иванова и Валери Генов, едни от най-изявените български спортисти, актьори и обичани телевизионни лица връчиха призове на рекордьорите в миналогодишната акция.

От старта си досега Да изчистим България заедно е получила подкрепата на над 2 050 000 доброволци от цялата страна. За същия период по информация от Министерството на околната среда и водите са събрани близо 90 000 тона отпадъци, а от картата на България са изчезнали над 13 700 нерегламентирани сметища и замърсени зони.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени