FACEBOOK

Следизборната кампания ще бъде по-интересна от предизборната: П.Симеонов

"Следизборната кампания ще е по-интересна от предизборната", прогнозира известният политолог Първан Симеонов пред БНР. Той не изключва напрежение в самия изборен ден, включително протести, заради изнервената обстановка.

"Кампанията ни се струва вяла, защото не можем да я отличим от общия изборен фон, в който живеем от лятото насам, смята Първан Симеонов - Не ми се вярва тези избори да бъдат грандиозно по-различни на тема честност от всякакви други избори", подчерта той.

Национални избори по този начин трудно се крадат и се обръщат. На местни избори е друго, защото там по-малки масиви гласове могат да повлияят.“

„Коронавирусът направи така, че в началото на кампанията имаше дори по-бодри очаквания за активност. Сега изборите попадат в най-високите точки или в платото, както говорят от Щаба, на случаите. Няма как да преценим точно каква ще бъде активността. Тя може да варира в много нестабилни параметри, много стабилно да варира“, коментира социологът. Все пак очаква около 40% от 7-те милиона избиратели в списъците, което са 50% от реалните, да гласуват, т.е. около 2,7-2,8 млн. души.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени