FACEBOOK

Сервитьори и бармани излизат на протест

Сервитьори и бармани от Пловдив излизат на протест в понеделник, съобщава Trafficnews.bg. Хората, които останаха без работа, ще се съберат в 12 ч на площад „Стефан Стамболов”. Недоволството им е провокирано от факта, че в държавата има двоен стандарт по отношение на противоепидемичните мерки. В големите търговски обекти те не се спазват, а в същото време хиляди българи останаха без работа заради затворени заведения.

В последния уикенд преди коледните празници отново пред големите търговски обекти в Пловдив се извиха сериозни опашки. Паркингите на Homemax, Била, Кауфланд и Джъмбо са препълнени с коли. На много места има хора без маски, които чакат един до друг, без да спазват дистанция. В същото време заетите в ресторантьорския бранш са без работа.

„За пореден път ни излъгаха! За пореден заведенията са удобната жертва! За пореден път сме без работа, баламосват ни с псевдо помощи! За пореден път ли ще ни манипулират заклеймяват, че разпространяваме зараза! Пак ли ще се скрием! Пак ли ще клякаме! Време е да се събудим!”, пишат от бранша в социалната мрежа.

И призовават всички колеги в развлекателния и туристически бранш:


сервитьори, бармани, готвачи, артисти DJ, управители, собственици на обекти и всички, който са останали без работа, на протест на 21 декември, 12:00 ч., Площад Стефан Стамболов в Пловдив.

Те също са публикували снимки от паркингите на големи хранителни вериги, на които се виждат струпани много хора без предпазни маски.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени