FACEBOOK

Сглобката бойкотира НС

Партиите от Сглобката провалиха първото редовно заседание на парламента след местните избори. Депутатите на 2 пъти не събраха кворум. Причината е, че народните представители от ГЕРБ-СДС изобщо не присъстваха, ППДБ отказаха да се регистрират, а ПГ на ДПС провеждаше съвещание и също игнорира пленарната залата.

Дневният ред на депутатите включваше няколко законопроекта. БСО внесе промени в закона за социалното осигуряване. От Възраждане имат предложение за промени в ИК, а ИТН искат нови правила за свикване на референдум.

Шефът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че депутатите им няма да идват в НС, а се събират в централата на  партията. „Притеснява ни, че се вземат решения, включително законодателни инициативи без да се обсъдят с нас. Пример за това са данъчните закони, както ѝ кадровата политика. Все още се чудим защо зам.-министърът на електронното управление е на поста си”, каза тя.

От думите и стана ясно, че ГЕРБ свикват национален съвет на партията. Целта - да решат дали ще продължат да участват в управлението заедно с ППДБ. Лидерът на партията Бойко Борисов взе решението по време на предизборната кампания заради съмнение за задкулисни договорки и скрити коалиции на техните партньори във властта.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени