FACEBOOK

Имаме нова сглобка - ПП, Възраждане и БСП: Борисов

До дни решаваме за некоалицията, сече експремиерът

"В сряда събирам партията и ако са играли по места ПП с Възраждане, сглобка няма да има", обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Пловдив, където кандидатът на партията му за кмет Костадин Димитров спечели балотажа срещу издигнатия от Промяната Ивайло Старибратов. “Обединиха се и играха срещу нас. Ако трябва да направя някакво обобщение, имаме нова сглобка. Партиите, които подкрепят Русия и Путин. Обединиха се ПП, Възраждане и БСП. Лично от мен ще бъде огласено пред всички наши партньори в Европа - вече има нова коалиция", отсече той.

Напомняме, че в седмицата между двата тура Борисов вече се закани, че ще от пратията му ще преразгледат отношението си към т.нар. некоалиция. “След изборите ще решим дали да продължим с подкрепата за правителството. За мен Сглобката в момента не съществува, след неделя ще мислим какво да правим”, закани се той преди дни.

“Имаме двойно повече гласове и общински съветници от ППДБ на тези избори”, отчете сега Борисов. “На няколко места загубихме, но от коалиции. Във Варна е с мутрите и бизнес групировки. Не може 5-6% от първи тур да се стопят без купен вот. Не ни е интересно даже какво са направили, огромни пари имат, посочи той.

“Бих се обърнал към Кирил Петков и неговото лицемерие, аз им гласувах, а те платиха пари да ни бият в Банкя. Половината ни избиратели са гласували за Терзиев в момента - точно толкова, колкото води. СегаПетков иска да си говорим за сряда, четвъртък, петък за данъчни закони”, недоумява експремиерът.

“Ако са си играли с Възраждане, както в Банкя ги видях, няма смисъл от коалиция. Да си направят с тях и БСП”, настоя лидерът на ГЕРБ. “Не зависи само от мен колко ще продължи коалицията. Няма никакво значение кой ще е премиер. Аз в сглобки даже не участвам. Имаше някакво споразумение, което се нарушава драстично от управляващите в момента. Пуска се до президента писмо за махане на шефа на ДАНС, да, Николай Денков ми се обади, след като го беше пратил на Радев. Тоест - той си решава и ни уведомява. Асен Василев утре си свиква някакво заседание за данъчни закони, които ние не сме видели”, посочи Борисов.

Попитан означава ли това нови параментарни избори, той отговори: "Най-малко. Действително, ако аз трябва да събирам партията, навсякъде ще ми докладват. Ако са си играли с Възраждане, няма смисъл да има такава сглобка. Колегите от ДПС да избират".

"Най-добре е правителството да е съставено от ГЕРБ, ДПС и ДБ и това скоро ще се случи", обяви преди седмица депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Той вече призова Петков да подаде оставката на кабинета Денков. “Борисов е прекалено търпелив, от добрина е. Той е на мнение, че е хубаво е да има правителство. Всеки път им даваме още един шанс, казваме си, че нас да мине и затова са още на власт", заяви Добрев и предупреди, че това може да се промени.

Припомняме, че от ППДБ също не изключиха нов предсрочен вот за НС. "Ако в крайна сметка се сблъскаме челно по основните ни приоритети, отиваме на избори", заяви преди дни съпредседателят на формацията Атанас Атанасов в коментар за думите на Борисов от минлата седмица. От ДПС обаче призоваха за диалог. "Борисов, Петков и Атанасов се замерват през медиите с обвинения и ултиматуми. Неизменно въвличайки ДПС в безсмислените си разправии. Призовавам лидерите веднага да престанат с ултиматумите, защото неделя ще мине и трябва да седнат на една маса и да управляват заедно”, настоя шефът на ПГ на Сараите Делян Пеевски.

 

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени