FACEBOOK

СОС избра Владимир Клисуров за и. д. кмет на Младост

Столичният общински съвет избра Владимир Клисуров за изпълняващ длъжността кмет на район Младост, предаде Фокус. Решението за това бе прието след проведено на 25 април извънредно заседание на Председателския съвет, на което по темата е постигнат консенсус, а днес тя залегна като извънредна точка в заседанието на СОС. До настоящия момент Клисуров бе заместник-кмет.

Първоначално Войслав Тодоров от коалиция „Сердика (АБВ, Български социалдемократи)” предложи точката въобще да не влиза в дневния ред, но то бе отхвърлено.

Общинският съветник от „Реформаторски блок-София” Трайчо Трайков подчерта, че в рамките на днешния ден предстои Апелативният специализиран съд отново да разгледа мярката за неотклонение на задържания кмет на „Младост” и поиска точката да бъде разгледана на по-късен етап в заседанието, но предложението му също не бе прието.
Отношение по темата взе и общинският съветник Калоян Паргов, председател на групата на общинските съветници от „БСП-лява България”.

„Нашето най-голямо желание е час по-скоро да се нормализира работата на район „Младост”, аргументира се Паргов и подчерта, че работата на районните кметове не бива да се свързва само с издаване на строителни разрешителни.

"Длъжен съм да се съобразя с решението на Столичния общински съвет", заяви пред журналисти Клисуров. „Решението на общинските съветници бе почти единодушно. Има волеизявление на г-жа Иванчева аз да бъда посочен. Имаше и друго, по-различно, от мен и колегата ми арх. Русев. Ние се бяхме обосновали, но общинските съветници предпочетоха първия вариант. Аз съм длъжен да се съобразя с това решение”, посочи Клисуров.

На въпрос защо у него липсва желание да застене на поста, Клисуров отговори: „Мотивът аз го посочих – не се считам за достатъчно компетентен. Основните проблеми са наистина строителни - разглеждане на строителни документации, а аз със сигурност не съм компетентен за тях”. Затова заедно със заместника Румен Русев ще работят заедно, за да бъдат решени доколкото е възможно, натрупаните през тази година и половина проблеми.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени