FACEBOOK

Кметицата на Младост: Това е клопка


За мен това е клопка. На заден багажник оставени парите ей така. Това ще се разследва тепърва кой ги е оставил. Това заяви кметицата на столичния район Младост Десислава Иванчева, когато късно снощи - около 23 часа, бе изведена с белезници от сградата на Министерството на младежта и спорта, предаде Канал 3.

Иванчева беше арестувана вчера по обяд от маскирани служители на новата Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобити имоти (КПКОНПИ) пред Спортната палата в София и беше държана над 10 часа с белезници там. Дълго време до нея не беше допускан адвокат, а служителка с маска дори й запуши устата, когато тя извика към журналистите.

По неофициална информация кметицата е била задържана с подкуп от 70 000 евро, част от искани общо 250 000 евро, за да бъде издадено разрешително за строеж. Минувачите станаха свидетели как разследващите броят пари на място.

Излизайки от Спортната палата, Иванчева каза пред журналистите, че не знае защо е задържана. "За мен това е клопка. На заден багажник парите оставени ей така. Това ще се разследва тепърва кой ги е оставил. Едва в 17 часа имаме адвокат. Четири часа от 12.45 часа до 17 часа нямаше адвокат. Казаха, че нямам право на адвокат и направиха показно. 34 полицаи, 9 коли имаше”, допълни районната кметица.

Заместничката й Биляна Петрова, която също бе задържана, бе изведена от Спортната палата малко по-рано заедно с екип на Спешна помощ, тъй като след ареста е получила хипертоничен пристъп и се е наложило на място да бъде извикана линейка.

От екипа на Десислава Иванчева коментираха, че става дума за "активно мероприятие", което се провежда ден преди планирана пресконференция за предоставяне на скандална информация срещу "акули” в застрояването на района.

Кому беше нужна тази показност? Има доста озадачаващи неща. Обикновено човек като взима подкуп, е доста предпазлив и взима мерки. Има множество кашони в колата, как така те взимат точно този кашон, в който са парите? Това запита адвокат Ирен Савова в ефира на Нова тв по повод вчерашния арест на кметицата на "Младост" Десислава Иванчева.

"Нека уточня, че бях помолена от юристите на Биляна Петрова да ида на място и да поема защитата. Иванчева има друга защита и други колеги адвокати, коите се включили по-късно и които казаха, че са от 14:00 ч. там и не са допуснати. Не съм имала проблеми , откакто отидох в 16:00 ч. Срещнах моята клиентка. Беше в много тежко състояние, викали и Бърза помощ. Тревожно беше, че имаше показност", добави тя.

"Автомобилът, доколкото знам, е служебен на общината, доста хора го ползват. Действително видях, че се извършваше преброяване и се правеше опис на парите. Управляван е от г-жа Иванчева, двете са били заедно, пътували са си и в този смисъл ми е много чудно защо. Явно прокуратурата е имала информация, че има нещо в тази кола и те са в нея. Защо е тази показност?", каза още адокат Савова.

"Г-жа Петрова не е отказала да съдейства - каквото се искаше от нея, всичко го правеше, но през цялото време плачеше от това унижение, че синът и майка ѝ гледат кадрите. Тези жени не бяха пили вода и не бяха ходили до тоалетна. Да отиде адвокат и да им съдейства за най-елементарни нужди - това са практити, които нито като юрист, нито като човек го разбирам. Тези пари са в кола, която се движи, те нямат среща. какъв е проблемът всичко да се направи дискретно?", заключи тя.

Източник: epicenter.bg
Снимка: Нова тв


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени