FACEBOOK

Ревизоро възрази на Борисов за спирането на чакълирането в Рила

В остър спор влязоха премиерът Бойко Борисов и министъра на околната среда Емил Димитров по темата за строителството в природен парк "Рила" , под 7-е рилски езера, предаде БНР.

Вчера по настояване на премиера министърът на околната среда спря изпълнението на проекта.

Екоминистърът Димитров възрази срещу намесата на Борисов за спирането на проекта, но и той е категоричен, че при изграждането на туристическите пътеки не бива да се ползва тежка техника. Към Борисов се обърна:

"Лично аз ще съм много щастлив да ги спрем и след една година да дойдете да кажете - ама защо ги няма тези пътеки. В цял свят е така".

"Съберете се, седнете. Нали уж всички милеем", каза Борисов.

Димитров отговори:

"Аз ще го замразя. По-достойните да го направят след това".

"Ами не го замразявайте. Покани ги и го направете като хората", каза Борисов.

Димитров възрази:

"Направете нещо. Защо го правите? Вие вчера приехте ангажимент да направите нова дига по Черноморието. След “Алепу“ аз не знам какво ще ми се случи, ако се започне тази година. Вие го възприемате, Вие го одобрявате и в момента, в който започнем да го изпълняваме, бумерангът се връща срещу нас: защо го правите така, а не иначе".


"Седнете на чай билков, липов. Вземете си мента, глог и валериан и отидете и направете, пари сме дали за Седемте Рилски езера горе, да станат красота", каза още Борисов.

Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени