FACEBOOK

Радев ще подкрепи партия през октомври: С. Василев

„Президентът ще предложи промени в Конституцията и след това ще излезе нова политическа формация на хоризонта, която ще припознае целите на този стратегически документ”, заяви пред БНР политологът Слави Василев, който който беше в екипа на Румен Радев. "Това вероятно ще стане до края на септември или до началото на октомври", подчерта той.

Припомняме, че подобни твърдения за нов политически проект на Радев се лансираха и по-рано, но за първи път това го твърди човек от неговия екип.
През юли т.г. и самият държавен глава даде да се разбере, че не е изключено да направи партия. С лаконичното "Народът ще каже" той не отрече, че готви нещо подобно.

Напомняме, че според всички социологически проучвания Радев стабилно е най-одобряваната политическа фигура у нас. Така например последното изследване на Галъп сочи, че личният рейтинг на президента е 52%. На този фон същото допитване дава 20% на премиера Бойко Борисов.

“Всичко е на масата. Не мога да спекулирам с подобна хипотеза, че Радев ще прави партия. Всичко е вероятно и всичко е невероятно. Въпрос на негово решение. В политиката нито една опция не се отхвърля автоматично, всички сценарии трябва да се разглеждат, има подобно настроение, търсят се различни алтернативи и това нещо е в сферата на обсъжданията”, загатна още през през февруари Калоян Методиев, който тогава още беше шеф на президентския кабинет.

Сега в интервюто си пред БНР Василев коментира, че не знае колко Методиев, който беше освободен от президента през уикенда е близък с лидера на БСП Корнелия Нинова, но "Радев не е президент на БСП".
"Президентът и Нинова са съвършено различни – Радев не е президент на БСП и не прави това, което Нинова му казва – както се твърди от много хора”, посочи той.

Напомняме, че Левицата подкрепи Радев след акцията на прокуратурата на Дондуков, но от повече от 3 години държавният глава показва, че има и ресурса да се яви със самостоятелен политически проект.

„Оредяването на протеста не е причина за обидните квалификации, които хората получават от управляващите, защото да наричаш хората там „мутра“ или „лумпен“ или „платен“, това е не само обидно, то е очевидна неистина", коментира още Василев.
„Причината протестът да стане по-малоброен, е че вече повече от 77 дни хората виждат, че властта очевидно няма намерение да подаде оставка. Това е необяснимо", подчерта той. "Борисов трябва не да ходи по помашките села, където хората са кротки и възпитани, а да дойде тук в София при хората…", добави политологът.

Припомняме, че през 2016-а Василев бе част от кампанията на Радев за президент, след това бе назначен за експерт в екипа на началника на кабинета на президента Иво Христов, но напусна президентството през февруари 2018 година.
Бившият съветник открито призовава да се работи за промяна на държавното управление в посока към президентска република.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени