FACEBOOK

Каракачанов: Единственият компромис - референдум по всички предложения за Конституция

Единственият компромис, който можем да направим с нашите предложения за нова Конституция е да се направи референдум. Не само по нашите предложение, а по всички предложения за Конституцията, заяви вицепремиерът и председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Няма да подпишем проекта, ако не се одобрят нашите предложения, посочи още той. По думите му коалиционните партньори не са много склонни да ги приемат, но той не разбира аргументите, "ми този няма да бъде щастлив, онзи няма да бъде щастлив, това не е аргумент".


Ако не бъдат събрани необходимите 120 подписа той заяви, че парламентът и правителството ще продължат да работят. „Отива се на избори и всеки се бори за своите идеи. Дали ще има предсрочен или редовен вот зависи от самата политическа коалиция”, посочи още Каракачанов.

Каракачанов разясни още, че бързането за промени в Конституцията е грешка. „ГЕРБ имат едни предложения, ние имаме други, НФСБ сигурно имат трети. Няма как да гониш 160 гласа, ако не си направил никакъв дебат в парламента, който трябва да вземе решенията”, каза още вицепремиерът.

Относно Коалиционния съвет лидерът на ВМРО каза, че очаква днес да разбере кога ще се проведе той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени