FACEBOOK

Радев печели, а Карадайъ изпреварва Панов: Галъп

Ако изборите за президент и вицепрезидент бяха проведени миналата неделя, то за действащия държавен глава Румен Радев биха гласували 51,2%, сочи последното изследване на Галъп за БНР. Това означава победа още на пътрви тур, акот ова се случи, което ще е прецедент в най-новата ни история. Напомняме, че той е подкрепен от БСП, Продължаваме промяната (ПП), Има такъв народ (ИТН), Изправи се.БГ! Ние идваме! (ИБГНИ) и др.

Втори е Анастас Герджиков, подкрепен от ГЕРБ-СДС с 22,5%. Любопитното е, че лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ получава 7,9%, с което изпреварва кандидата на Демократична България (ДБ) Лозан Панов с 6,2% подкрепа.

Сред останалите кандидати картината е следната: Костадин Костадинов – 3,1% от Възраждане, Милен Михов – 1,6% от ВМРО, Веселин Марешки – 1,1% от Воля. С „не подкрепям никого” биха гласували 2,7%. Останалите се разпределят сред други кандидати, акто Волен Сидеров от Атака, Валери Симеонов ит НФСБ и др.

Заявената активност за президентските избори е в следните 56,4%. Други 54,2% казват, че ще гласуват със сигурност на парламентарните избори. По над 20% са и онези, които казват, че вероятно биха отишл до урните, но не са сигурни.
Ако изборите за НС бяха в средата на октомври, то за ГЕРБ-СДС биха гласували 22,5, за БСП – 15,1%, за ПП– 13,4%, за ИТН– 12,2%, за ДБ– 11,2% и за ДПС – 10,8%. Близо до бариерата е и ИБГНИ – с 3,7%. Под линията личат също Възраждане и ВМРО, съответно с 2,9% и 2,3%. Останалите гласове биха отишли при други формации.

Графика: Галъп


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени