FACEBOOK

Пускат обществените поръчки за АМ Струма през Кресненското дефиле

АПИ стартира обществените поръчки за определяне на изпълнител за проектиране и строителство на платното за София на автомагистрала "Струма", в участъка Кресна - Крупник.

Това е платно в посока Кулата - София, което ще преминава източно от Кресненското дефиле по ново трасе. Дължината на отсечката е 23,6 км. Ще бъдат изградени седем тунела, 21 виадукта, четири пътни възела, 12 надлези и подлези.

Индикативната стойност на поръчката е 875,3 млн. лв. без ДДС. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г.

Обществената поръчка е в две обособени позиции, тъй като участъкът е разделен на два лота, за да може на обекта да се работи едновременно и проектът да завърши в срока на оперативната програма - до 2023 г. В лот 3.2.1 - с дължина 13,2 км, е отсечката от лявото платно на автомагистралата от км 375+860 до км 389+100 и прилежащите пътни връзки. Габаритът на пътя е Г10.50 - с две ленти за движение с ширина 3.5 м, водещи ивици по 0.25 м и два банкета с ширина 1.5 м. При надлъжен наклон над 4 на сто ще бъде направена и трета лента за товарните автомобили, съобщават от АПИ.

Срокът за изпълнение на всяка от обществените поръчки е 1556 дни и включва времето за проектиране и строителство.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени