FACEBOOK

АПИ „забрави” Требич за Северната тангента, както Дупница и Петрич на АМ Струма

Несравнимият инженер Лазар Лазаров отказва да поеме отговорността за поредната недомислица при осъществяван за десетки милиони лева на километър пътен проект. Управляваната от него АПИ така е проектирала Северната скоростна тангента на софийския околовръстен път, който е подопечен на агенцията и на Регионалното министерство на Лиляна Павлова, че селища в рамките на София-град са „забравени” и към тях няма отклонения. Така, за да стигнат до Околовръстното, вместо пет минути като преди, те обикалят поне половин час с колите си. Не е помислено и за камионите. Тунелът е направен малко по-висок от човешки ръст и пътуващите през този район ТИР-ове просто не могат да минават, а идеята на пътя е транзитът на товари да върви през него, за да не се влиза в града с тежките машини.

В момента твърде недостойно Павлова и Лазаров се опитват да прехвърлят топката на Столичната община, не без неволната помощ на неинформирания по никой въпрос нов главен архитект на милионния град, дошъл незнайно защо от Червен бряг.
Но трудно някой ще повярва на АПИ. Тя се доказа многократно с подобни примери при строежа на други скоростни пътища напоследък. Така например, при проектирането на автомагистрала Струма бяха „забравени” два от трите възлови града по нея. Става въпрос за Петрич, който стои едновременно до гръцката, но и до македонската ни граница, която е външна за целия ЕС, както и за Дупница, откъдето пък се прави връзката с АМ Тракия през Рила.

Няма как да не напомним, че последните дейности на АПИ са повече от впечатляващи. АМ Марица се ремонтира два пъти, след като няма и година, откакто гордо я откриха. Новите участъци от Струма също влязоха в реконструкция половин година след влизането си в експлоатация.
Няма да забравим също да напомним, че осъществилата този път изникнала сякаш от нищото и внезапно получила поръчки за стотици милиони Агромах получи плащане към свое дъщерно дружество от АПИ за проект, който не е работила, за да бъде заобиколено попадането на няколко милиона във Фонда за гарантиране на влоговете по линия на КТБ.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени